19. helmikuuta 2011

Siemeninventaario













Ensimmäinen siemenkuvasto tupsahti heti vuodenvaihteen jälkeen postilaatikkoon. Kaivoin viimevuoden siemenpussit ja tein parasta ennen -päiväysten tarkistuksen. Yritin olla maltillinen uusien siemenien kanssa. Unikot pitäisi saada maahan, viime vuonna unohtuivat. Samoin värisekoitus päivänkakkaroita tyrehtyi itämisasteelle, kun olematon taito koulia taisi tainnuttaa ne.


Koko viime kevät, kesä ja syksy perustettiin, maalattiin ja pystytettiin pikkuruista kasvihuonetta pihalle ja juuri ennen lumentuloa siihen saatiin paikalleen paikalleen viimeinenkin lasi, joka oli tempautunut irti elokuisessa myrkynsilmässä. Yllättävän työläs projekti. Vielä pitäisi viimeistellä "kivijalka" ja asettaa kasvilavat lopullisille sijoilleen. Kasvihuone otetaan käyttöön perinteisesti tomaatteilla ja paprikalla...


Ja vaikka ei ollut tarkoitus, Plantagenista tuli myös muutama (onko 6 kpl enää muutama?) pussi mukaan... hajuherneet ovat niin ihania. Jaloritarinkannukset ovat tämän vuoden kokeilu, myös korkea valkoinen lajike meni tilaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti