10. heinäkuuta 2012

Kasvihuoneen toinen kausi

Kesäkuun alussa istutin kasvihuoneeseen

  • Kaksi paprikaa
  • Seitsemän tomaattia
  • Yhden punaisen basilikan
  • Yhden vihreän basilikan & 
  • Kolme samettikukkaa 

Ulkopuolelle kasvusäkkiin tuli kolme tomaattia lisää ja kolme kurpitsaa toiseen säkkiin... ja liukenin itse lomamatkalle. Ystävällinen naapuri kaitsi taimia ja availi ja sulki kasvihuoneenovea säiden mukaan. Kotiin palatessa oli jo ensimmäiset raakileet kypsymässä! Iso kiitos hellästä huolenpidosta, olen vastapalvelun velkaa. Nyt tomaatit on pääosin tuettu ja sidottu. Alalehtiä olen virkaintoisesti harvennellut, tosin sitä ei helposti huomaa, kun tomaatit on istutettu melko tiheästi. Saksassa tomaateilla oli avomaalla kasvaessaan toimivanoloiset spiraalituet, joita himoiten käpistelin paikallisessa honkkarissa, mutta milläs sellaista puolitoistametristä asetta lentokoneeseen yrittäisi.


Myös paprika näyttäisi lupaileva satoa.


Pionit kukkivat tänä vuonna odotettua hienommin. Kaksi niistä on siirretty edellisen asunnon pihalta, jossa ne olivat arvatenkin viettäneet muutaman vuosikymmenen. Sieltä kasvit siirrettiin odottelemaan "mummolaan" muutamaksi kesäksi, kunnes niille löytyi paikka Aidatusta puutarhasta. Alla kuvia piukkaakin piukemmista nuppupaketeista. Taustalla viime vuonna siemenestä laittamiani jaloritarinkannuksia, jotka nyt kurkottelevat kahdessa metrissä. Valkoinen pioni on toinen muuttaneista pioneista, olisiko Festiva Maxima, toinen siirrokas on vaaleanpunainen, olisiko Sarah Bernhard. Tuo aniliini on tarjoustaimi, joka innostui jo nyt kukkimaan runsaasti, vaikka istutin sen vasta toissasyksynä. Oikukkaan sään takia korjasin pioneja myös maljakkoon. Niistä tulee sisälle lähes juhlallinen tunnelma jo muutamasta varresta, niin mahtipontisia ne runsaudessaan ovat.
1 kommentti:

  1. Hei Lumikide, vieläkö pidät blogia. Ajattelin vaan, kun viime postauksestasi on aikaa.Selailin blogisi läpi ja pidin kovasti selkeästä tyylistäsi.

    Aurinkoista syksynjatkoa: Kruunuvuokko

    VastaaPoista